Donnerstag, 3. September 2015

Radio Zëri i Arbërit, përhapëse e frymës atdhetare.

Nga Ahmet Osmani

        Në këtë katrëmdhjetëvjetor të themelimit të Radio "Zëri i Arbërit" nuk mund të mos na kujtohen përpjekjet e popullit tonë për gjuhë e shkollim, për Art e Kulturë për dritë e dije, mahnitesh me madhështinë se sa drejtë kanë vepruar sidomos rilindasit tanë, forcuan në radhë të parë unitetin dhe shprehën vigjilencën e tyre përmes motos " Me pushkë e penë për mëmëdhenë ".
        Në kohërat të cilat po kalon populli jonë. është kuptimplote në këtë frymë tëash e katrëmbdhjetvjet rë jetë me plotë sukses një organizim me Staf i cili udhëheq Radio" Zëri i Arbërit"... e cila përmes valëve që shpërndan, arriti të tubojë ndëgjues për t' ua përfituar zemrat e tyre që ta ndjejnë veten të bashkuar si një familje.
        Është e vërtetë se ndëgjuesit arritën që me idetë dhe punën e tyre ta ndihmojnë shumë z. Imri Trenën për t' ja rritur vlerat Radio " Zëri i Arbërit ", vlerat e mirëfillëta kombëtare,ku ndëgjohen fjalë të urta popullore, biseda odash, poezi, këngë të mirëfillta nga më të ndryshme popullore...etj, të cilat i ka mbuluar pluhuri nëpër radiot e tjera....tek Radio "Zëri i Arbërit" ruhen dhe ndëgjuesi me ëndje i ndëgjon.
        Veprimtaria e Radio Zërit të Arbërit ka karakter artistik, po aq sa edhe politikë, godet drejtë, drejtë shtruarjes së çështjes dhe mbronë rrugën për çka luftuan brez pas brezi populli jonë liridashës. Kjo Radio pos që na i freskon ngjarjet dhe datat nga e kaluara jonë e lavdishme, ajo sot është bërë lajmëtare dhe frymëzuese e ngjarjeve të rëndësishme të kohës aktuale. Ka shumë e shumë familjar të cilët janë ndëgjues të rregulltë dhe që antarët e këtyre familjeve morën pjesë me armë në dorë... në luftën për çlirimin e trojeve tona, disa prej tyre dhanë edhe jetën.
        Radio Zëri i Arbërit dhe Stafi i tijë në krye me z.Imri Trena pregadisin programe cilësore me këngë e valle atdhetare, vazhdon ta përqojnë këtë frymë për të ecurë sigurtë ndëgjuesi mbi themelet e traditës sonë të mirëfilltë kombëtare ... Apo si ka thënë i ndrituri Ukshin Hoti " DEMOKRACIJA AUTENTIKE ".
        Radio " Zërit të Arbërit " i urojm 14 vjetorin e shkëndijave të saj, për ta vazhduar edhe më tutje këtë rrugë të drejtë, në mënyrë që të mbledh edhe në të ardhmen ndëgjues në prehrin e saj të ngrohtë.
        URIME dhe shumë suksese për Radio Zërin e Arbërit, z. Imri Trenen, familjen e tijë dhe të gjithë ata që e përcjellin dhe e ndihmojnë Radio " Zërin e Arbërit "...

02/07/2015 Uster.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen